Wijnproeven in Ica
Door: Gerard en Marian
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Marian
08 Mei 2014 | Peru, Nazca
De eerste Bodega die we bezochten bestaat al sinds 1856. Naast wijn wordt er ook Pisco gemaakt. Pisco is zoiets als de Peruaanse jenever. Allereerst kregen we een rondleiding door de wijngaard met uitleg over hoe er nog op traditionele wijze wijn en Pisco gemaakt wordt. En dat gaat er toch iets anders aan toe dan in Europa. Echt leuk om te zien. Daarna was het proeven geblazen. De wijn is wat zoetig maar absoluut heel lekker. Juan wist het ook op een zeer luchtige en humoristische manier te brengen. Dit kan ook komen omdat hij telkens met elke groep vrolijk de hele proeverij mee drinkt.
De tweede proeverij was bij Bodega Lazo die nog eens vijftig jaar ouder is. Dat is ook wel te zien. Een Bodega annex museum en winkel van Malle Pietje. Je voelt je daar echt twee honderd jaar terug in de tijd.
08 Mei 2014 - 08:28
Map Dijkstra:
Volgens mi,j wat ik zo kan lezen en zien gaat het supergoed met jullie, weer zo als altijd, hele spectaculaire dingen. Bij Marian op Facebook ook leuke filmpjes gezien...top, erg leuk om te zien. Veel plezier verder samen. -
08 Mei 2014 - 12:40
Joke:
Dus dit is meer voor tjon, hoe wel is er ook bierbrouwerij daar???? -
09 Mei 2014 - 11:46
Leydy Lübbers:
Nou luitjes, aan de foto's te zien vermaken jullie je net zo goed als in Azië. Ik zit even in andere (verhuis-) sferen. Vanochtend is de man die mijn keuken in elkaar zou zetten nog voor hij met het werk zou starten huiswaarts gekeerd. Had er achteraf gezien toch geen zin in. Ja, dit is ook écht Amsterdams wangedrag.
Snel vergeten en doorgaan denk ik maar.
Groetjes en tot spoedig ziens. Leydy