Olifanten Festival - Reisverslag uit Bandipur, Nepal van Gerard en Marian - WaarBenJij.nu Olifanten Festival - Reisverslag uit Bandipur, Nepal van Gerard en Marian - WaarBenJij.nu

Olifanten Festival

Door: Marian en Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard en Marian

26 December 2014 | Nepal, Bandipur

Vandaag gaan we met een boot gemaakt uit een boomstam de rivier op. Al met al een wankele bedoeling. Vanaf het water proberen we op de oever wilde dieren te spotten. Helaas die laten zich niet zien. We zien we prachtige vogels en papegaaien daar zijn hier genoeg van.

Na een uurtje stappen we aan land en gaan lopend het Nationaal Park van Chitwan in. Uiteindelijk zien we aan de overkant van de oever dan toch een neushoorn. Buiten wat herten komen we geen tijger of ander wild tegen. Maar al met al toch een leuk tochtje.

Smiddags gaan we naar het olifanten festival. We zien een heuse olifanten hardloop wedstrijd. Ons geduld wordt wel erg op de proef gesteld de olifanten staan namelijk wel een uur in de starthouding. Maar uiteindelijk dan toch, en wie wint er weer? Ja ook hier is Duitsland de grote winnaar.

Daarna nog een voetbalwedstrijd door twee teams van olifanten, af en toe is het wat zoeken naar de bal met die grote poten van hun maar toch er worden zelfs doelpunten gezet.
Al met al een grote happening.
Het is er dan ook een gezellige drukte. Leuk om een keer mee te maken.

Savonds nog even gezellig bij een kampvuur tweede kerstdag afsluiten en morgen weer terug naar Kathmandu.

• 31 December 2014 - 09:57

Map:

Heel speciaal, ik zie tussen de mensen zelfs een Kerstman lopen en verder heel kleurrijke kleding. Dat olifanten gaan voetballen....ook hier zeker Duitsland de winnende ploeg...toch ook een neushoorn, lees ik.