Laatste station Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Gerard en Marian - WaarBenJij.nu Laatste station Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Gerard en Marian - WaarBenJij.nu

Laatste station Singapore

Door: Gerard en Marian

Blijf op de hoogte en volg Gerard en Marian

09 Januari 2013 | Singapore, Singapore

Zoals afgesproken worden we al vroeg opgehaald door de taxi die ons naar het busstation brengt. Ook nu verloopt de reis voorspoedig. Na dik vier uur komen we bij de grens. Het is hier een drukte van belang. We moeten eerst door de Maleise douane, om vervolgens door te rijden in niemands land om Singapore in te komen.

Bij de grens van Singapore aangekomen moeten we al onze bagage meenemen. We hadden al gehoord en gelezen dat de controle bij Singapore streng was. Er mag veel niet, tamelijk onschuldig gaan we ervan uit dat we geen verboden waar bij ons hebben. Helaas, het anderhalf pakje sigaretten dat Gerard bij zich heeft blijkt niet te mogen. We worden meegenomen naar een apart kamertje en hier wordt ons uitgelegd wat de gevolgen zijn. Er kan een boete worden opgelegd van 500 dollar. Gelukkig komt Gerard er met een waarschuwing vanaf en moet hij 7 dollar invoerrecht betalen. Wel wordt er een proces-verbaal opgemaakt. Dit alles heeft blijkbaar te lang geduurd voor onze buschauffeur want als we eindelijk de grens over mogen, blijkt de bus al vertrokken te zijn. Wat nu? Na wat navragen kunnen we een kaartje kopen voor de lijndienst die ons naar de dichtst bij zijnde metrostation brengt. Van hieruit kunnen we onze reis voortzetten naar ons couchadres Flora Road, Changi, East Region.

We verblijven bij Danesh en Leia Vem, gelukkig heeft Leia ons in een mail precies beschreven hoe we moeten reizen. Singapore is een aparte stad er zijn veel regels en hoge straffen als je je niet aan deze regels houd. In de metro staan deze regels allemaal op de wanden van de wagons met de bijbehorende straffen.

Tegen een uur of zeven ‘s avonds komen we aan bij ons couchadres. Het is een prachtig resort met alle gemakken van dien. Danesh en Leia wonen in een appartement vier hoog en hebben prachtig uitzicht op het zwembad. Er is bewaking bij de poort en personeel dat de omgeving verzorgt. Danesh en Leia hebben twee kinderen een jongetje van negen en een dochtertje van anderhalf. Omdat ze beide werken hebben ze een meisje uit Birma die hun helpt met de huishouding en de verzorging van de kinderen. Dat schijnt hier vrij gebruikelijk te zijn.