Onthaald als een vorst - Reisverslag uit Udaipur, India van Gerard en Marian - WaarBenJij.nu Onthaald als een vorst - Reisverslag uit Udaipur, India van Gerard en Marian - WaarBenJij.nu

Onthaald als een vorst

Door: Gerard

Blijf op de hoogte en volg Gerard en Marian

24 December 2011 | India, Udaipur

Na zuster Damien hebben wij een bezoek gebracht aan een poliokliniek. We vielen gelijk met de neus in de boter. Precies op het moment dat wij aankwamen werd de puissant rijke miljardair Mr. Kailash
ontvangen. Hij is de oprichter (founder) van deze kliniek en komt af en toe op bezoek. Zo´n bezoek is nauwelijks te beschrijven. Omgeven door honderden mensen worden er beleefdheden uitgewisseld, korte toespraken gehouden en de gulle geldgever wordt in de watten gelegd. Dit is iets van nationaal belang en wordt live uitgezonden op de nationale televisie en is door een miljard Indiers te bekijken. Door onze opvallende verschijning werden wij direct naar voren geleid om Mr. Kailash een hand te geven. Daarbij kregen we een soort van cap op met een sjaal om en werden bewierookt met handenvol bloemblaadjes die over ons heen gestrooid werden. Wij werden geïntroduceerd als zeer belangrijke buitenlandse gasten. Gerard moest voor de menigte en voor de televisie nog een klein dankwoordje uitspreken. We zijn dus nu All Over India bekend.

Na deze overweldigende entree gingen wij met cap en sjaal de kliniek bezichtigen. In de ziekenzalen liggen honderden mensen te herstellen van operaties die ze hebben ondergaan. Deze zijn nodig om gevolgen van de polio, die in India nog weid verspreid is, te herstellen. Het is een indrukwekkend instituut dat goed gemanaged wordt. Het is een mengeling van een revalidatiecentrum met een attractiepark achtige opzet wat als doel heeft informatie te geven over het menselijk lichaam. Je moet hierbij bedenken dat het niet alleen voor kinderen is, maar dat veel Indiërs ook niet kunnen lezen en schrijven. Er rijdt zelfs een treintje door het hele complex. Dit is voor bezoekers en patiënten. In Nederland zouden wij hier nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Ook hier is het zo dat alle geld van donateurs komt. De belangrijkste donateurs krijgen daarvoor een soort van standbeeld in een vitrine. We waren hier erg van onder de indruk en leerzaam.

• 27 December 2011 - 11:40

Albert:

Wat zijn jullie ook een stel mazzelaars he .....op de tv en meer van dat soort dingen ....hihi...
    Prachtig om de foto,s te zien en jullie reisverslag te lezen ......groetjes Albert

• 27 December 2011 - 12:26

Anita:

Hallo You 2

Wat een mooie verslagen weer.
    En zomaar even beroemd op de tv daar
    maar dat alles voor het goede doel ,

Fotos zijn skitternd zegt Sanne .
    Wens jullie een fijne dag kijken uit naar het volgende verslad

Grtjs Anita,Sanne ,Manon,

• 27 December 2011 - 19:32

Elly:

wauw wat maken jullie veel mee haha. En jullie werden natuurlijk ook als weldoeners gezien. Fijn dat je even een smsje deed met de kerst. Miste al de verslagen en denk dan wel veel aan jullie. Ik geniet volop mee. Nog veel plezier

• 27 December 2011 - 21:45

Bianca:

Joehoe!... Ik ken bekende nederlanders!!! Leuk om jullie te volgen! Al doe ik het in stilte en reageer niet veel.. Ik volg zeker! Samen met Amber soms. Zij zegt OH,.. en Aahhh,.. en Mooi! Geniet jullie reis verder!!
    Bianca.

• 28 December 2011 - 04:20

Leydy:

Tjonge jonge wel indrukwekkend. Heb ik het goed begrepen dat jullie standbeeld nu ook voor de vitrine wordt klaargemaakt. Ik weet niet hoeveel roepies jullie krijgen voor een euro maar dat zal wel heel wat zijn. Dus jullie zijn daar waarschijnlijk ook (bijna) miljonair, of is het miljardair?

• 31 December 2011 - 15:35

Lidy:

Ha Marian en Gerard , Wat een belevenissen en wat een indrukken, grappig om dit met jullie meetebeleven zo'n andere wereld. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling daar in het verre oord gr Lidy