Stone Forrest, het stenen woud

Door: Gerard en Marian

Blijf op de hoogte en volg Gerard en Marian

30 Juli 2013 | China, Kunming

Weer zo’n prachtig natuurverschijnsel. Het stenen woud bij Shilin staat met recht op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Het is inmiddels het zesde punt van de Unesco lijst dat wij bezoeken. China heeft wat dat betreft heel veel te bieden. Dit prachtige Karstgebergte is in de loop van de eeuwen door water uitgesleten en heeft ontelbare steile op fossiele bomen of menhirs lijkende rotsformaties achtergelaten. Slechts twintig hectare van dit meer dan tweeduizend hectare grote gebied is open gesteld voor het publiek. Het is werkelijk adembenemend en we treffen het ook nog eens met prachtig weer. Buitenlanders zie je er overigens maar weinig. De kunst is eerder de hordes Chinese toeristen te ontlopen. Maar doordat het gebied zo groot is, is dat niet zo moeilijk. Het is overigens een pittige wandeling met nogal wat klimmetjes en soms zeer smalle doorgangen. Kortom een zeer geslaagde dag. Voor de rest spreken de foto’s en video’s volgens ons voor zich. Overigens zijn er ook video’s bij verschillende eerder geplaatste reisverslagen geplaatst. Zeker de moeite waard om die ook eens te bekijken.

Op veler verzoek ook twee foto's van de 99% zilveren riem die ik in Lijiang heb gekocht. Wat de prijs betreft, laat mij zeggen dat die in Nederland onbetaalbaar zou zijn.

• 31 Juli 2013 - 18:46

Elly:

Tjonge jonge wat is dit mooi zeg. Die vormen van die rotsen/stenen heel erg indrukwekkend.
    En wat heeft marian een prachtige riem gescoord. Complimenten.....
    Alles ook mooi groen daar........zeker van alle regen.....:)
    Nog veel plezier. groetjes elly.

• 31 Juli 2013 - 19:33

Marion:

Prachtig he the Stone Forest.
    Ik ben daar in 1983 geweest en toen was dit gebied net open gegaan voor buitenlanders, lekker rustig.
    Er was toen 1 hotel met schaarse verlichting en vlooien in bed!

Geweldig mooie riem Marian!

• 31 Juli 2013 - 20:07

Riet Brandehof:

Hallo Gerard en Marian,

Zijn net zelf terug van een binnenlandse vakantie (geweldig weer!) en lees met plezier jullie reisverslag.
    Geweldig dat jullie ons zo ook een klein beetje meenemen op jullie fantastische reis.
    Wij genieten mee!
    Liefs Paul en Riet

Verslag uit: China, Kunming

China en Vietnam in een backpack

Voor Gerard zijn China en Vietnam bekend terrein. Wij hopen met deze kennis ons voordeel te doen. China is niet bepaald een gemakkelijk land om ongeorganiseerd te bereizen. De taal is natuurlijk al het eerste grote probleem. Een ander misschien wel groter probleem is het boeken van de vele (nacht-) treinen. Deze zijn niet ver in het voren te boeken en tickets zijn alleen verkrijgbaar in de stad waar de trein vertrekt. Wij zijn zeer afhankelijk van de trein. Maar vertrouwen er op dat dit goed gaat komen. Anders wordt het improviseren.

Verder is het land communistisch met een voor westerse begrippen strak regime met andere regels. Voor vrijwel alle landen ter wereld geldt dat je de nodige informatie via internet kunt verkrijgen. De kwaliteit van het internet kan in Vietnam en China een probleem zijn. Daarnaast wordt het internet in China meer gecontroleerd. Bepaalde sociale media, zoekmachines enz. zijn daar naar verluidt beperkt toegankelijk. Of we daar hinder van ondervinden is afwachten.

Kortom, China en Vietnam zijn voor ons weer één groot avontuur.

Maar ons motto is en blijft:
Een toerist weet niet waar hij geweest is. Een reiziger weet niet waar hij naar toe gaat!